Odată cu înaintarea în vârstă, o mulțime de probleme de sănătatea apar. Una dintre cele mai frecvente este cea a nivelului crescut al glicemiei. Glicemia reprezintă nivelul glucozei din sânge.

Valorile normale ale acesteia variază între 60 și 120 mg/dl (în limite mari), depinzând de mai mulți factori printre care metoda utilizată și momentul măsurării. Spre exemplu, la două ore după servirea mesei valoarea acesteia va fi în jur de 120 mg/dl.

Organismul nostru dispune de mecanisme de reglare ale acesteia. În cadrul diabetului zaharat aceste mecanisme sunt dereglate. Cu toții avem cel puțin un părinte, bunic sau altă rudă care suferă de această boală. De aceea este bine să-i instruim și noi cum să-și monitorizeze corect valorile glucozei sangvine.

Este cunoscut faptul că multe persoane au un “status prediabetic”, când glicemia tinde să fie crescută mai mereu. Având în vedere efectele pe termen lung pe care le are nivelul crescut al glicemiei, aceasta trebuie monitorizată foarte atent de către orice pacient.

Grație aparatelor numite glucometre, a căror industrie a suferit un boom în ultimii ani, orice persoană care și-a achiziționat unul își poate măsura nivelul glucozei sangvine la domiciliu, fără să mai fie nevoită să meargă la medic.

Glucometru

  • are la baza o tehnologie avansata care permite sa se monitorizeze glicemia simplu si precis, intr-un timp foarte scurt.
  • este un sistem test de asistenta pentru investigarea nivelului de glucoza in sange.
  • este utilizat pentru masurarea glicemiei in cazurile pacientilor cu diabet zaharat atat in conditii casnice cat si clinice.
  • este cel mai performant sistem de masurare a glicemiei datorita avantajelor sale unice.

Glicemia

Glicemia este măsurată în acest caz din sângele capilar, printr-o simplă înțepătură în vârgul degetului, fără să mai fie nevoie de recotarea unei cantități considerabile de sânge într-un serviciu de analize medicale. Desigur valoarea măsurată de glucometru nu este cu precizie de 100%, dar totuși acestea au totuși o precizie foarte bună.

 Masurarea glicemiei

Pentru o monitorizare mult mai atentă a fluctuațiilor valorilor glucozei sangvine este ideal să vă măsurați nivelul acesteia de mai multe ori (aproximativ 6-7 ori), în momente diferite ale zilei.

 

După masurarea glicemiei, valorile trebuie notate undeva pentru a analiza mai târziu tendința acestora de creștere sau descreștere și pentru a stabili dacă tratamentul urmat este bun sau trebuie schimbat.

Au fost concepute anumite tabele standard în care se pot trece aceste valori, iar prin unirea punctelor corespunzătoare lor se formează un grafic al variației glicemiei. Un asemenea formular poate fi gasit in cutia aparatului.

Odată completate, aceste tabele pot fi interpretate de către o persoană intruită pentru a face acest lucru, în general medic. Astfel glicemia poate fi monitorizată la domiciliu, iar periodic pacientul poate merge la medic pentru a stabili dacă boala evoluează favorabil sau nu.


Pentru cei care doriți să vă achizițonați un glucometru pentru masurarea glicemiei, aveți mai jos un link catre magazinul Medicland unde puteti gasi o gama varianta in functie de preferinte si buget : Glucometre